Een mens stippelt zijn weg uit

“Een mens stippelt zijn weg uit”, maar ….. (Spreuken 16, 1-4 en 9)

Wat 2017 brengen zal is voor ons op dit moment nog niet bekend, maar een Gelukkig Nieuwjaar zal zeker voor iedereen op zijn plaats zijn. Ook dit jaar moeten wij van dag tot dag leven en doen wat de Psalmist ons voorhoudt: “leer ons alzo onze dagen tellen, opdat wij een wijs hart bekomen” (psalm 90)

In de voorkamer van dit nieuwe jaar horen wij van de schrijver van spreuken dat “een mens in zijn eigen ogen altijd de juiste weg kiest” – In 2017 zullen wij als gemeente plannen maken, vragen stellen, beslissingen nemen en misschien nieuwe wegen zoeken die de mensen dichterbij God en dichterbij elkaar brengen en in alle menselijke pogingen vertrouwen wij op onze God en Vader die niet alleen het uiterlijke, maar ook het innerlijke toetst.

Heeft u als persoon misschien al plannen voor 2017 maar bent u bang om eraan te beginnen of weet u niet hoe eraan te beginnen? Luister dan in de komende maanden ook naar je Heer “en je plannen zullen slagen”. Ja, wij hopen allemaal dat al onze plannen slagen zullen. Dat iedereen van onze familie een gelukkig 2017 zal hebben, dat de vrede terugkeert op aarde en alle mensen die op drift zijn hun rust zullen vinden.

“De Heer heeft alles wat hij heeft gemaakt zijn doel gegeven” – Hieruit wordt duidelijk dat het doel van ons mensen bepaald is. Wij moeten dus in 2017 niet doelloos dwalen maar wel doelgericht in Zijn sporen wandelen en wie weet zullen wij Hem ontdekken of zal Hij ons vinden, thuis of in de kerk.

De grote vraag die wij aan het begin van een nieuw jaar stellen is: Hoe verder als mensen? Waar willen of kunnen wij naartoe als gemeente? Gaan wij op dezelfde manier als in 2016 verder of gaan wij iets veranderen in ons persoonlijke leven, in ons familieleven en in ons gemeenteleven? Hoe gaat ons leven in 2017 verder: met of zonder Jezus? Wie gaat dit jaar het doel bepalen? Wie en vooral hoe?!

“Een mens stippelt zijn weg uit” maar “de Heer bepaald de richting die hij gaat” – in een wereld waar de mens zich bijna almachtig voelt klinkt deze nieuwjaarsboodschap misschien niet als muziek in onze oren want wij willen graag de regisseur van ons leven zijn en liefst ook blijven. Toch waren of zijn er misschien gebeurtenissen in ons eigen leven die deze nieuwjaarsboodschap bevestigen “Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaald de richting” – denk hier maar eens goed over na!

Tihamér

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.